Ξεκίνησε σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής αιτήσεων (https://esydoctors.moh.gov.gr) για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της χώρας.

Προηγήθηκε η έγκριση της προκήρυξης 455 μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, κλάδου ΕΣΥ η οποία προβλέπει την ενίσχυση των δομών Π.Φ.Υ. της 1ης Υ.Πε. με 63 ιατρούς, της 2ης με 102, της 3ης με 62, της 4ης Υ.Πε. με 65, της 5ης με 59, ενώ οι Μονάδες Υγείας της 6ης Υ.Πε. και της 7ης ενισχύονται με 78 ιατρούς και 26 αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, και σε ό,τι αφορά την κατανομή των θέσεων ανά ιατρική ειδικότητα, 61 θέσεις θα καλυφθούν από Καρδιολόγους, 43 θέσεις θα καλυφθούν από Οδοντιάτρους, 46 θέσεις από Παιδίατρους, 45 από Γενικούς ιατρούς ή Παθολόγους, 48 από Ακτινολόγους, 51 θέσεις από Βιοπαθολόγους και ο υπόλοιπος αριθμός θέσεων θα καλυφθεί από διάφορες άλλες ιατρικές ειδικότητες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του συστήματος και στην ολοκληρωμένη φροντίδα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr λήγει στις 30/01/2019 και ώρα 23:59.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης