Είναι προς το συμφέρον όλων να αποφευχθεί μια χρεοκοπία της Ελλάδας, αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Φιγκαρό».

«Δεν υπάρχει χρεοκοπία χωρίς διάχυση.Είναι προς το συμφέρον όλων να αποφευχθεί μια χρεοκοπία της Ελλάδας», σημειώνει στη συνέντευξή του αυτή, στην οποία υπογραμμίζει επίσης ότι προκύπτει θέμα συμβολής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε μια απομείωση του ελληνικού χρέους.
«Προκύπτει θέμα, αλλά δεν θα ήταν συνετό ο πρόεδρος του Eurogroup να καλέσει την ΕΚΤ να στρέψει την πολιτική της προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση», επισημαίνει ο Γιούνκερ στη «Φιγκαρό», την ώρα που το ΔΝΤ ωθεί τους δημόσιους πιστωτές να αποδεχθούν να μετάσχουν, αν είναι απαραίτητο, στην απομείωση του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το βράδυ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι «για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, είναι ουσιαστικής σημασίας ένα νέο πρόγραμμα να υποστηριχθεί από έναν συνδυασμό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και υποστήριξης του δημόσιου τομέα, το οποίο θα μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης