Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται από τις 2 Ιανουαρίου 2015 όλες οι οικοδομικές άδειες.

Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει σταδιακά η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά, Κομοτηνή αλλά και στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτηριακών Υποδομών του ΥΠΕΚΑ, όπου δίνονται οι εγκρίσεις για τα μεγάλα έργα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών θα γίνει στην Κόρινθο τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Πρακτικές μεταρρύθμισης στον Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό: ο ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης».

Με το νέο σύστημα όλα τα δικαιολογητικά και οι μελέτες για την έκδοση οικοδομικής άδειας θα υποβάλλονται και θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά. Παράλληλα, θα γίνεται ηλεκτρονικά και ο προσδιορισμός του ελεγκτή δόμησης, από τη λίστα των μηχανικών που έχουν διαπιστευτεί στο ΥΠΕΚΑ, για όλες τις περιοχές της χώρας, προκειμένου να κάνουν τις προβλεπόμενες αυτοψίες και ελέγχους.

«Με τον νέο ηλεκτρονικό τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης μπορεί πλέον να ολοκληρώνεται όλη η διαδικασία της έκδοσης μιας οικοδομικής άδειας χωρίς να υπάρχει ανάγκη προσωπικής επαφής του μηχανικού ή του πολίτη και των υπαλλήλων» επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παράλληλα, θα μπορεί να γίνεται πλήρης τεκμηρίωση στην περίπτωση που υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση της οικοδομικής άδειας» προσθέτει.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης