Μεγαλεπήβολα είναι τα σχέδια της κυβέρνησης στη Μογγολία, η οποία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει ξένους επενδυτές να θέλουν να επενδύσουν, όλο και περισσότερο, στον πλούσιο ορυκτό πλούτο.

Τα μεγάλα κοιτάσματα σε «φυσικές γαίες», πολύτιμα μεταλλεύματα με ευρεία εφαρμογή στον τομέα της υψηλής βιομηχανίας, είχαν αναγκάσει ακόμα και την ίδια την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, να ταξιδέψει τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι την ασιατική χώρα προκειμένου να κλείσει εμπορικές συμφωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Μογγολίας, Tsakhia Elbegdorj, στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι η ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την ίδια στιγμή που ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη στους τομείς της γεωργίας και του τουρισμού έτσι ώστε η χώρα να μειώσει σταδιακά την εξάρτησή της από τα έσοδα των εξαγωγών του ορυκτού της πλούτου.

«Η οικονομία της χώρας παρουσιάζει μια μονόπλευρη ανάπτυξη. Η “έκρηξη” στον τομέα των μεταλλευμάτων ήταν σημαντική για το ξεκίνημα, όμως πλέον το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη να γίνει πολύπλευρη», σημείωσε.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Στη Μογγολία η καγκελάριος της Γερμανίας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, 04:07

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης