Πρώτα τα μέτρα είπε η Λαγκάρντ στον Ευ. Τσακαλώτο

Πρώτα τα μέτρα είπε η Λαγκάρντ στον Ευ. Τσακαλώτο
Την ανάγκη υλοποίησης των απαιτούμενων από το πρόγραμμα μέτρων, αλλά και της απομείωσης του χρέους, επισήμανε εκ νέου η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Τσακαλώτο και την ομάδα του. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις για να προετοιμάσουμε την επιστροφή του κλιμακίου και για να συζητήσουμε τα δύο σκέλη του προγράμματος της Ελλάδας: μέτρα και ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η απομείωση του ελληνικού χρέους, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ και η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα απασχόλησαν τη συνάντηση Τσακαλώτου - Λαγκάρντ στην οποία παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

«Η συνάντηση πήγε πολύ καλά, συζητήσαμε πώς θα κλείσει η τεχνική συμφωνία και για το χρέος» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών.

Λίγο νωρίτερα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επίσης βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε ευχάριστα τα νέα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 (3,9% του ΑΕΠ).

Στην κυβέρνηση επικρατεί κλίμα ικανοποίησης μετά τα στοιχεία που ανακοινώσε η ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος εκτίμησε δε, ότι «για πρώτη φορά είναι ορατή, και επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα, η έξοδος από την επιτροπεία».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 18:08