Απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street κλείνοντας κοντά στα χαμηλά ημέρας καθώς ο ενθουσιασμός για την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Facebook Inc. αντισταθμίστηκε από τις ανησυχίες για την Ευρωζώνη.

Παράλληλα οι τρεις δείκτες σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από την αρχή του έτους ενώ ο Dow την Παρασκευή υποχώρησε για 12η φορά τις τελευταίες 13 συνεδριάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 73.10 μονάδες (-0.59%) κλείνοντας στις 12369.30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 34.90 μονάδων (-1.24%) και έκλεισε στις 2778.70 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 9.60 μονάδων (-0.74%) κλείνοντας στις 1295.20 μονάδες.

Στην Ευρώπη η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε “CCC” από “B-” επικαλούμενη τον αυξημένο κίνδυνο από την πολιτική αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο η χώρα να μην καταφέρει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Από την πλευρά της η Moody΄s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα 16 ισπανικών τραπεζών κατά μία έως τρεις βαθμίδες ενώ το outlook των αξιολογήσεων παραμένει “αρνητικό”. Παράλληλα η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε πως τα επισφαλή δάνεια στις ισπανικές τράπεζες σκαρφάλωσαν το Μάρτιο σε νέο υψηλό 17 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο επίσης συνέχισε να βρίσκεται και η μετοχή της JPMorgan καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα των N. York Times οι ζημιές από συναλλαγές έχουν διευρυνθεί κατά τουλάχιστον 50% τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή κατά 1 δισ. δολ. στα 3 δισ. δολ.

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης