Για σταθεροποιητικά αποτελέσματα από την εντατικοποίηση των συζητήσεων με τους θεσμούς και τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι οφειλόμενες δόσεις θα καταβληθούν κανονικά κάνει λόγο η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

«Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική δεδομένου ότι η παράταση της αβεβαιότητας επιδρά αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα» τονίζεται στο δελτίο της τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «κεντρική θέση στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έχουν και αυτήν τη φορά οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα», ενώ επισημαίνεται ότι «η έμφαση δίδεται στον περιορισμό του δημοσιονομικού βάρους του ασφαλιστικού συστήματος».

«Πέραν όμως των παρεμβάσεων για τον περιορισμό του δημοσιονομικού κόστους βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και το μεγάλο ζήτημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που μπορεί να υποθηκεύσει το μέλλον της νέας και των επόμενων γενεών» υπογραμμίζει η τράπεζα και προσθέτει: «Τούτο μπορεί να γίνει μέσω της αντιμετώπισης των προβλημάτων της γήρανσης του πληθυσμού και της ανεργίας. Παράλληλα, η εκλογίκευση του συστήματος είναι απαραίτητη ώστε να διασφαλίζεται μία ουσιώδης σχέση δικαιοσύνης μεταξύ εισφορών που πληρώνονται στη διάρκεια του βίου και του ύψους των παρεχόμενων συντάξεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης