Την ώρα που στην Ελλάδα προβλέπεται μείωση στις αφίξεις τουριστών για το 2012, στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet, αναμένεται θεαματική αύξηση, με την κρουαζιέρα να αποτελεί έναν από τους πυλώνες του τουρκικού τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα κρουαζιερόπλοια, το MSC Divina της εταιρείας MSC Cruises έκανε το παρθενικό του ταξίδι, ξεκινώντας από τη Μασσαλία, κάνοντας στάση σε λιμάνια της Αδριατικής και τη Σμύρνη με τελικό του προορισμό την Κωνσταντινούπολη κι αναμένεται να μεταφέρει στην Τουρκία 100.000 τουρίστες ετησίως. Την πρώτη τους μέρα, τους επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο υποδέχτηκαν Τούρκοι Γενίτσαροι, ντυμένοι παραδοσιακά υπό τους ήχους της τούρκικης μουσικής.

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για την αύξηση που αναμένεται να σημειωθεί στην άφιξη των ξένων τουριστών. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως φέτος το καλοκαίρι θα επισκεφθούν τη χώρα 35 εκατ. τουρίστες από 31 εκατ. το 2011. Όσο για τα βήματα που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τα τουριστικά καταλύματα, αλλά και τις υποδομές, αναφέρεται χαρακτηριστικά η δήλωση που είχε κάνει τη δεκαετία του ’90 ο τότε πρόεδρος Οζάλ, λέγοντας: «Η Ρόδος διαθέτει τόσα καταλύματα όσα είναι σε ολόκληρη την Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης