Στην περικοπή 29.000 θέσεων εργασίας έως το 2014- 2.000 περισσότερες από ό,τι αναμενόταν- προχωρά ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο Hewlett-Packard (HP). Η κατάθεση από την εταιρεία της αναφοράς της στην ρυθμιστική αρχή «Securities Exchange Commission» ήρθε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την οικονομική έκθεση για το τρίτο τρίμηνο που έδειξε ζημίες ύψους περίπου 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως «παλεύει» σε μια αγορά όπου οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται πλέον στα smartphones και στα tablets, αντί για τους προσωπικούς υπολογιστές που μετέτρεψαν την HP σε βιομηχανική δύναμη κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. «Αντιμετωπίζουμε τις τάσεις αυτές στην επιχείρησή μας και την αγορά μειώνοντας τη διάρθρωση του κόστους μας και αναδιατάσσοντας το εργατικό μας δυναμικό για να δημιουργήσουμε ικανότητα επενδύσεων, να στηρίξουμε την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και την καινοτομία και να διευκολύνουμε πιο αποτελεσματικές επιχειρήσεις», αναφέρει η HP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι τα κόστη που συνδέονται με τη αναδιάρθρωσή της θα φθάσουν πιθανώς τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Προηγουμένως είχε εκτιμήσει τα κόστη σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης