Για «σκοτεινά σύννεφα» που έχουμε μαζευτεί πάνω από μία άτολμη παγκόσμια ανάκαμψη έκανε λόγο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Lagarde κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημείωσε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη και ενέχει υψηλούς κινδύνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίκεντρο των κινδύνων παραμένει, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, η Ευρώπη της οποίας οι αξιωματούχοι πρέπει να διατηρήσουν τον τρέχον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενη στην Ισπανία η Lagarde επισήμανε την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος συμπληρώνοντας πως η Ευρωζώνη διαθέτει επαρκείς πόρους για να την βοηθήσει εάν χρειαστεί.

«Οι ισπανικές αρχές έχουν πάρει το ζήτημα πολύ σοβαρά,» σημείωσε. Ωστόσο, πρόσθεσε πως θα ήθελε τροποποίηση των μηχανισμών της Ευρωζώνης ώστε τα χρήματα να διοχετευτούν απευθείας στις τράπεζες αντί στην ισπανική κυβέρνηση. «Θα το θεωρούσαμε ως κίνηση προς μία ισχυρότερη και καλύτερη ολοκλήρωση,» τόνισε Lagarde.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε γνωστό πως η Πολωνία δέσμευσε 8 δισ. δολ. για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του ταμείου.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης