Οι Ευρωπαίοι έχουν σημειώσει ουσιαστική πρόοδο στην κατεύθυνση αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και των προβλέψεων για την οικονομία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Στα της αμερικανικής οικονομίας, ο πρόεδρος της Fed κράτησε ζωντανή την ελπίδα για ένα νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, επισημαίνοντας πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να λάβει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της ανάκαμψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν κριθεί απαραίτητο είμαστε πανέτοιμοι να προβούμε σε νέες ενέργειες εξισορρόπησης, αν αυτό είναι που χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε. Ο Bernanke έκανε ειδική μνεία στις προηγούμενες προσπάθειες χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής -τα χαμηλά επιτόκια και την αγορά ομολόγων.

«Τα εργαλεία αυτά παραμένουν στο τραπέζι και δεν θα διστάσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εάν η οικονομία χρειαστεί αυτή την επιπλέον στήριξη».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης