Ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Πετράκης μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι «είναι μια κρίσιμη στιγμή στην οποία θα πρέπει να αποφασιστούν πολύ σοβαρά πράγματα».

«Εκτιμώ από όσο μπορώ να αντιληφθώ από όλο το πολιτικό φάσμα, ότι η γενική απόφαση η οποία υπάρχει είναι μένουμε εντός ευρώ, καταλαβαίνω πολύ καλά ότι αυτό το μένουμε εντός ευρώ για την κυβέρνηση μένει μια συμφωνία, η οποία ναι μεν θα έχει αρκετά από τα στοιχεία τα οποία ζητούσε η κυβέρνηση, από την άλλη βεβαίως, έχει και στοιχεία τα οποία θα δημιουργήσουν δυσφορία στο εσωτερικό» δήλωσε ο κ. Πετράκης.
 
«Έτσι είναι οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις παίρνουν αποφάσεις που έχουν θετικά και αρνητικά για αυτούς και το ισοζύγιο είναι αυτό που προδικάζει το πολιτικό τους μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών.
 
«Έλαβε το αίτημα (σ.σ.: ο ESM) και αυτό και μόνο νομίζω ότι δείχνει την κατάσταση των πραγμάτων, ότι είμαστε εντός μιας συγκεκριμένης συζήτησης, με συγκεκριμένα μέτρα, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα» δήλωσε ο καθηγητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πετράκης ανέφερε ότι θα συνέλθει το Eurogroup και θα αρχίσει μια συζήτηση επί των προτάσεων που θα υποβληθούν. «Δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο θα συγκληθεί την Κυριακή (σ.σ.: η Σύνοδος Κορυφής) διότι δεν νομίζω ότι μέσα σε μια μέρα θα υπάρξουν αποφάσεις, εκτός αν συμφωνήσουν. Πιθανό να μην έχουμε τη σύγκληση Κορυφής των 28 την Κυριακή» είπε ο κ. Πετράκης.

Τέλος ο κ. Πετράκης βλέπει ως ημερομηνία ορόσημο την άλλη Παρασκευή (17 Ιουλίου) «εάν σήμερα, αύριο και μεθαύριο υποβληθούν προτάσεις που πραγματικά έχουν ένα σοβαρό υπόβαθρο».

 «Το Eurogroup του Σαββάτου είναι σημαντικό και αυτό θα κρίνει αν θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής» ανέφερε και συμπλήρωσε «σημασία έχει η πρόταση για τον ESM να είναι τεκμηριωμένη και η πρόταση ολοκληρωμένη, για την εξέλιξη τη πιο μακροπρόθεσμη να έχει και αυτή μια σχετική ολοκλήρωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης