Στο κυνήγι των διαφυγόντων φόρων στο εξωτερικό έχουν επιδοθεί τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με «ζεστό» χρήμα. Μετά την προώθηση των διαδικασιών για κατάσχεση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων σε περίπου 500.000 ιδιοκτήτες κατοικιών στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2011, στο στόχαστρο της Εφορίας μπαίνουν πλέον και 550 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ξεκινήσει τις διασταυρώσεις στοιχείων φυσικών προσώπων, που διατηρούν ακίνητα σε ακριβές περιοχές του Λονδίνου, στηριζόμενη στα αρχεία τα οποία έχει αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας. Μέσα σε αυτά υπάρχει αναλυτική καταγραφή όχι μόνο των ονομάτων των ιδιοκτητών, αλλά η τιμή αγοράς του ακινήτου καθώς και οι φόροι που καταβλήθηκαν στο βρετανικό Δημόσιο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί αν κάποιος από τους ιδιοκτήτες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τη φορολογική του δήλωση να εξακριβωθεί τυχόν «απόκρυψη» περιουσιακών στοιχείων. Σε μια τέτοια περίπτωση, το επόμενο βήμα θα είναι η Εφορία να… ταξιδέψει μέχρι τη Βρετανία προκειμένου να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και οι περιπτώσεις 23.500 φορολογουμένων, οι οποίοι φέρονται να εισπράττουν τόκους από καταθέσεις στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:
Κατάσχεση εισοδημάτων για όσους δεν πληρώνουν το «χαράτσι», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012, 05:44

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης