Το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Commerzbank φαίνεται πως έχει εξετάσει η Deutsche, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Manager Magazin».

Δίχως να διευκρινίζει την πηγή των πληροφοριών του, το περιοδικό τονίζει ότι η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας έχει εξετάσει, σε θεωρητικό και πολύ πρόωρο στάδιο, το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Commerzbank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα έρχεται σε μία πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για την Deutsche Bank, καθώς από την αρχή του έτους έχει απολέσει το 43% της χρηματιστηριακής της αξίας.

Ως αντισταθμιστικά μέτρα, η διοίκηση της τράπεζας έχει ανακοινώσει την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας, την πώληση των υψηλού ρίσκου assets (περιουσιακά στοιχεία) και το «πάγωμα» των μερισμάτων.

«Η συγχώνευση των δύο εταιρειών φαντάζει απίθανη» εκτιμά από τη μεριά του ο Κρις Γουίλερ, αναλυτής της Atlantic Equities. «Θα ανέκυπταν μείζονα ζητήματα ανταγωνισμού, ενώ ως εξέλιξη θα ήταν αρνητική για το σύνολο του κλάδου» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών, σε επικοινωνία που είχε το Bloomberg μαζί τους, αρνήθηκαν να τοποθετηθούν επί του δημοσιεύματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης