Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου εξήγησε σε δηλώσεις του, την Τετάρτη, πως εάν η Κύπρος προσφύγει τελικά στον Μηχανισμό Στήριξης, θα είναι για την εξυγίανση του τραπεζικού της συστήματος.

«Θα επιδιωχθούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι για την οικονομία, στους οποίους πρέπει να περιλαμβάνονται όροι για εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και τίποτε περισσότερο. Αυτή τη στιγμή οι χειρισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη και όταν έρθει η ώρα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις», σημείωσε ο Πανίκος Δημητριάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την Κύπρο μεταξύ του Μηχανισμού Στήριξης και ενός διακρατικού δανείου, απάντησε ότι «οι αποφάσεις θα καθοριστούν ανάλογα με τους όρους της καθεμίας από τις επιλογές».

Επιπλέον, με αφορμή την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική αγορά, ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα προβαίνει σε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να δημιουργηθούν, το συντομότερο δυνατό, οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλίδες, έτσι ώστε οι εξελίξεις στην Ελλάδα να επηρεάσουν στο μικρότερο δυνατό βαθμό τις τράπεζες και την οικονομία.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης