Σαφές μήνυμα ότι το Κατάρ επιθυμεί να ενισχύσει και να συσφίγξει τις σχέσεις του με την Ελλάδα, αλλά και ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα μας, στέλνει με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Καταρινός πρέσβης Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμα (Abdulaziz Ali Al Naama). Σκιαγραφώντας το πλαίσιο των διμερών σχέσεων, ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Ελλάδα τονίζει πως βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς ανάπτυξης.

Υπογραμμίζει μάλιστα πως βάσει κοινών επενδυτικών συμφωνιών μεταξύ των δυο χωρών, το Κατάρ ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τη σύναψη και υπογραφή διμερών συμφωνιών, την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμα κάνει ειδική αναφορά στην ίδρυση του Ελληνο-Καταρινού Συμβουλίου Επιχειρηματιών, το οποίο δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την ενεργοποίηση των επενδύσεων και στην ενεργοποίηση της διμερούς συμφωνίας για την απαλλαγή των διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων από την έκδοση θεώρησης εισόδου (βίζα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε για τις σχέσεις της Ελλάδας με το Κατάρ και τις μελλοντικές επενδύσεις:

«Οι σχέσεις Ελλάδας – Κατάρ βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς ανάπτυξης και αυτό οφείλεται στη συνεχή επικοινωνία μεταξύ των αξιωματούχων των δυο χωρών. Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των δύο χωρών αρκετές επίσημες επισκέψεις υψηλού επιπέδου.

Από ελληνικής πλευράς, πραγματοποίησαν επίσημες επισκέψεις πολλοί Έλληνες αξιωματούχοι, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος (2019), ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης (2019), ο υφυπουργός Εξωτερικών, Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης (2019).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την καταρινή πλευρά ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Επικρατείας για Υποθέσεις Άμυνας Δρ. Khaled bin Mohamed Alatteyia, (2018), η Α.Ε. Σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, Αν. Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών (2018).

Το Κράτος του Κατάρ επιθυμεί την ενίσχυση και σύσφιξη των διμερών σχέσεων με την Ελληνική Δημοκρατία, και αυτό είναι εμφανές από την αμοιβαία υποστήριξη που παρέχει η μια χώρα στην άλλη στα διεθνή συνέδρια και οργανισμούς. Επίσης διακρίνεται στη σύναψη και υπογραφή διμερών συμφωνιών, την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δυο χωρών και την ολοκλήρωση των εκκρεμών σημαντικών συμφωνιών.

Σε αυτό το σημείο επιθυμώ να επισημάνω την ενεργοποίηση της Διμερούς Συμφωνίας για την Απαλλαγή των Διπλωματικών και Υπηρεσιακών Διαβατηρίων από την έκδοση Θεώρησης Εισόδου (Βίζα)».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης