Μπορεί επισήμως οι δανειστές να ζητούν σε όλους τους τόνους από την Ελλάδα να εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δανειοδότηση, την ίδια ώρα ωστόσο η Ευρωζώνη εμφανίζεται πρόθυμη να διαπραγματευτεί μια χαλάρωση των όρων του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τη γερμανική έκδοση των «Financial Times».

Οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση προκύψει, θα απαιτήσει αλλαγές στο πρόγραμμα της χώρας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές κοντά στην υπόθεση. Εάν τα άλλα κράτη-μέλη θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δεν θα μπορέσουν να αρνηθούν τέτοιες διαπραγματεύσεις, αναφέρουν οι «Financial Times Deutschland».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρόικα προχωρά με βάση την υπόθεση ότι η Ελλάδα έχει ήδη παραβιάσει τους όρους του σχεδίου μεταρρύθμισης, τονίζει η εφημερίδα με βάση τις πηγές της.

Η τρόικα αναμένεται να επιβεβαιώσει στην επόμενη επίσκεψή της στη χώρα μας ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δεν έχει υλοποιηθεί, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε πολιτικούς σε συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, αναφέρουν οι «FT Deutschland».

Την ίδια ώρα, οι δανειστές ζητούν ακόμη από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις. «Αναμένουμε από τους Έλληνες να τηρήσουν τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στους «FTD».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα, εξάλλου, με οικονομικούς αναλυτές, μπορεί η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ να μη συμφέρει κανέναν, ωστόσο είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης