Πυρετός προετοιμασιών παρατηρείται στα γραφεία διεθνών συναλλαγών των ξένων τραπεζών, προκειμένου να προετοιμαστούν για την επαναλειτουργία των αγορών μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η HSBC επιβεβαίωσε ότι έχει επιστρατεύσει επιπλέον προσωπικό, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η JP Morgan. Από την πλευρά της, η Deutsce Bank επιβεβαίωσε ότι θα καλύψει το δημοψήφισμα, αλλά είπε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ότι χρησιμοποιεί επιπλέον προσωπικό, ενώ η Bank of America Merrill Lynch αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτές τονίζουν ότι είναι απίθανο οι αγορές να καταλήξουν σε μία μελετημένη άποψη για την ελληνική κρίση, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την BNY Mellon οι αγορές είναι προβληματισμένες και ότι θα εξακολουθήσουν να κάνουν ερωτήσεις για το πώς μπορεί να επιλυθεί η κρίση.

«Στην πραγματικότητα, η μόνη, ίσως, πηγή βεβαιότητας τη Δευτέρα το πρωί θα ήταν αν επικρατούσε το ”Όχι” σε συνδυασμό με μία ξεκάθαρη ανακοίνωση του Eurogroup που να δείχνει την απόφαση της Ελλάδας να φύγει από το ευρώ» προσθέτουν οι ίδιοι αναλυτές. «Με οτιδήποτε άλλο, θα δούμε απλά την κυβέρνηση και τους δανειστές να συνεχίζουν την τόσο γνωστή αντιπαράθεσή τους» συμπληρώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η Bank of America Merrill Lynch ανέφερε ότι περιμένει οι αγορές να αντιδράσουν θετικά στο «Ναι», ενώ το «Όχι» θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα, αλλά αυτό δεν θα οδηγούσε απαραίτητα σε έξοδο από το ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ευρώ επέδειξε αντοχή την προηγούμενη εβδομάδα, από τη στιγμή που η Ελλάδα έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε ελέγχους κεφαλαίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης