Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 100 δις ευρώ περίπου θα χρειαστεί μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα σε περίπτωση που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βαδίσουν στον δρόμο του ΔΝΤ και αποδεχτούν την πρόταση του Ταμείου για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% (από το 3,5%). Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

«Πάντως εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε ούτε σ’ ένα ονομαστικό “κούρεμα” χρέους ούτε σε πρόσθετη οικονομική βοήθεια σε τέτοιο ύψος» ανέφερε ο Έκχαρτ Ρέμπεργκ ​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Επί του θέματος αυτού είχε τοποθετηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν, κάνοντας λόγο για «ένα νέο πακέτο βοήθειας».
Ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία Έκχαρτ Ρέμπεργκ δήλωσε στη FAZ ότι «από μόνος του αυτός ο χονδρικός υπολογισμός δείχνει ξεκάθαρα τα προβλήματα που έχει ακόμα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα».

«Πάντως εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε ούτε σ’ ένα ονομαστικό “κούρεμα” χρέους ούτε σε πρόσθετη οικονομική βοήθεια σε τέτοιο ύψος» πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει στο ακέραιο όλες τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επιστρέψει η ανάπτυξη στη χώρα.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης