Αντιμέτωποι με σοβαρές οικονομικές επιβαρύνσεις θα βρεθούν όσοι φορολογούμενοι έχουν αποκρύψει συστηματικά εισοδήματα από την Εφορία, με το συνολικό ύψος του φόρου που θα τους επιβληθεί να φθάνει το 40%.

Στο συρτάρι του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, βρίσκεται πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία θα επιβληθεί φόρος στη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στα ποσά των εμβασμάτων εξωτερικού ή στο ύψος των καταθέσεων εσωτερικού και στα δεδομένα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 2000 έως σήμερα ύστερα από διαδοχικές διασταυρώσεις των αρμόδιων κλιμακίων του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προϋπόθεση για να επιβληθεί ο φόρος αυτός είναι αρχικά να έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών τον πλήρη κατάλογο των φορολογουμένων, οι οποίοι είτε έβγαλαν στο εξωτερικό ή διατηρούν σε τραπεζικές καταθέσεις εντός Ελλάδος ποσά τα οποία υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Η σχετική λίστα με τα φυσικά πρόσωπα που έβγαλαν στο εξωτερικό σημαντικά ποσά από το 2009 και έπειτα ξεπερνά τα 50.000, σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με το συνολικό ποσό των «κρυφών» εισοδημάτων να αγγίζει τα 23 δισ. ευρώ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης