Σταθερή κράτησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της ιταλικής οικονομίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η αξιολόγηση της Ιταλίας τοποθετείται εκ νέου στη βαθμίδα Α-, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η προοπτική της οικονομίας θεωρείται πλέον αρνητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τον Νοέμβριο του 2011 η ιταλική κυβέρνηση κάνει σοβαρή προσπάθεια για την εξυγίανση του κρατικού προϋπολογισμού, μέσω πάταξης των ελλειμμάτων, εγκρίνοντας παράλληλα το δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωζώνης», επισημαίνεται επίσης.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Mario Monti, τα προβλήματα για την Ιταλία συνεχίζονται, καθώς η αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές για το αν τελικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να προωθήσουν λύσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους, ωθεί προς τα πάνω τα επιτόκια δανεισμού, αυξάνοντας το εξωτερικό χρέος κρατών του Νότου.

Σημειώνεται ότι ο οίκος Fitch προχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του αξιόχρεου πέντε χωρών της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης