Οι τιμές της βενζίνης στη Γερμανία έχουν αυξηθεί ασυνήθιστα πολύ και σε ορισμένα πρατήρια καυσίμων, η τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε στα 1,60 ευρώ ανά λίτρο και περισσότερο, ενώ οι προσδοκίες των αυτοκινητιστών ότι μετά το Πάσχα, η βενζίνη θα ήταν και πάλι φθηνότερη, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, γράφει η FAZ.

Το Σαββατοκύριακο σε ορισμένα κρατίδια, τα πρατήρια καυσίμων στους αυτοκινητόδρομους πουλούσαν την αμόλυβδη έως και 1,779 ευρώ το λίτρο και έως 1,619 ευρώ το πετρέλαιο ντίζελ. Η διαδικτυακή πύλη Clever-Tanken ανέφερε, επίσης, ότι αυξήθηκαν οι μέσες τιμές των καυσίμων στα τέλη Απριλίου. «Οι τιμές της αμόλυβδης και του ντίζελ τον Απρίλιο είχαν μόνο μία κατεύθυνση: προς τα πάνω», δήλωσε ο Στιβεν Μποκ διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής πύλης. «Στο τέλος του μήνα έφτασαν σε ένα νέο υψηλό τεσσάρων μηνών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ADAC επισημαίνει επίσης την απότομη αύξηση των τιμών των καυσίμων στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, ενώ εκπρόσωπος της Adam είπε ότι από τον Ιανουάριο, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί περισσότερο από 16 σεντ ανά λίτρο. Ένας λόγος για την αύξηση ήταν αυστηρότερες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν που θα ισχύσουν από σήμερα. Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πλήρες εμπάργκο πετρελαίου και λέει πως δεν θα χορηγήσει εξαιρέσεις όπως πριν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης