Με περιορισμένα κέρδη κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χωρίς όμως να έχει «απειληθεί» έως τώρα το θετικό πρόσημο.

Η τάση, ωστόσο, είναι καθοδική, καθώς η απόφαση της Moody΄s να επιβεβαιώσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας ερμηνεύεται από τους επενδυτές ότι η χώρα φαίνεται να πλησιάζει πιο κοντά σε αίτημα για οικονομική βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Moody΄s Investors Service επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Baa3 για τα ισπανικά κυβερνητικά ομόλογα, παρά τις ανησυχίες για υποβάθμιση της χώρας, ύστερα από την απόφαση της Standard & Poor΄s την περασμένη εβδομάδα να κόψει εκ νέου την αξιολόγηση της Ισπανίας.

Η Moody΄s έθεσε ταυτόχρονα αρνητικό outlook στην αξιολόγηση της Ισπανίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μιας υποβάθμισης στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή επανέρχονται στο προσκήνιο οι προσδοκίες πως η Μαδρίτη θα ζητήσει ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ισπανικού Υπουργείου Οικονομικών ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ζητήσει πιστωτική γραμμή από το ταμείο στήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Ισπανός πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια αυτά σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης