«Φίλια» πυρά δέχτηκε η πολιτική της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ ενώ ο ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι βρήκε έναν σύμμαχο από τη Γερμανία. Ο λόγος για τον επικεφαλής της γερμανικής Commerzbank ο οποίος τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωμολόγων, θέμα που δεν θέλουν ούτε να ακούν στο Βερολίνο.

Ο Martin Blessing, διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει να εκδίδει κοινά ομόλογα για λογαριασμό των μεμονωμένων μελών, με ανώτατο όριο στις εκδόσεις το 25% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ευρωομόλογα θα «καθιερώσουν μόνιμα το ευρώ σαν ένα σημαντικό νόμισμα σε παγκόσμιο επίπεδο και θα διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη», αναφέρει στο άρθρο του ο CEO της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας στην οποία το κράτος συνεχίζει να διατηρεί μερίδιο 17%.

Άμεση ήταν η απάντηση του Βερολίνου: «Τα ευρωομόλογα είναι εντελώς εκτός της πολιτικής ατζέντας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Στέφεν Καμπέτερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Αντί να ασχολείται με ένα άκαιρο θέμα όπως αυτό, ο Blessing θα πρέπει να εστιάζει στο ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης