Ευοίωνες προοπτικές συνεργασίας Ισραήλ-Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, 22:12
Ευοίωνες προοπτικές συνεργασίας Ισραήλ-Περιφέρειας Πελοποννήσου
Το Τελ Αβίβ θα επισκεφτεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον πρέσβη του Ισραήλ, 'Αριε Μέκελτ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα. Η επίσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης, αποδεχόμενος την πρόσκληση, ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία αποτελεί ελκυστικό προορισμό υποδοχής Ισραηλινών τουριστών στα απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπία της.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κοινή υπήρξε η διαπίστωση του κ. Τατούλη και του κ.Μέκελτ, ότι «οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ισραήλ, στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της ενέργειας, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές επιχειρηματικά και παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα για βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, ανάπτυξης και αμοιβαίου οφέλους».

Ο περιφερειάρχης αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας, σημείωσε την αυξημένη τεχνογνωσία, αλλά και τις καινοτομίες που έχει να επιδείξει το Ισραήλ, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μπορούν να βρουν εφαρμογή στα ιδιαίτερα εδάφη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στον τομέα του πολιτισμού, ο περιφερειάρχης και ο Ισραηλινός πρέσβης διατύπωσαν την κοινή άποψη ότι «η Μεσόγειος αποτελεί ενιαίο πολιτιστικά χώρο» και ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου από κοινού με το Ισραήλ έχουν τη δυνατότητα ανάδειξής του, αλλά και δημιουργίας σύγχρονου πολιτιστικού μεσογειακού αποθέματος».

Για τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας η οποία θα οργανώσει ανταλλαγές εκπροσώπων των δύο πλευρών και θα καθορίσει τα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, 22:16