Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Επέκταση του μέτρου του εργοσήμου και στους εργαζόμενους του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, για τουλάχιστον 120 ημέρες, δηλαδή τρεις μήνες τον χρόνο, ζήτησε με πρότασή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική επιστολή, που κατέθεσε η ΕΣΕΕ το τελευταίο πενθήμερο του 2016 προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, επισημαίνεται πως «από τη ρύθμιση του εργοσήμου εξαιρείται το μόνιμο τακτικό προσωπικό της κάθε επιχείρησης. Στο ίδιο πλαίσιο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η κατηγορία των φοιτητών».

«Λόγω της κρίσης», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία, «υπάρχουν έμποροι εργοδότες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της μισθωτής εργασίας, οι οποίοι, αν και δεν θέλουν να είναι παράνομοι, γίνονται από την έλλειψη εναλλακτικής λύσης. Σε αυτές τις κατηγορίες εργοδοτών και επιχειρήσεων, το εργόσημο μπορεί να αποτελέσει διέξοδο, καθώς δεν έχει γραφειοκρατία και έχει ελεγχόμενο κόστος που μπορεί να αναλάβει ο καθένας, καταπολεμώντας άμεσα την αδήλωτη εργασία που κυριαρχεί στην περιστασιακή απασχόληση».

Αναλυτικά, η πρόταση της ΕΣΕΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης