Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητάει το κοινό μήνυμα των Ευρωπαίων εργοδοτών για το 2017 να γίνει σεβαστό από τους θεσμούς στην αξιολόγηση της Ελλάδας.

Η ΕΣΕΕ, όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, είναι πλήρες μέλος των ΔΣ σε δύο από τους ευρωπαϊκούς κοινωνικούς εταίρους την UEAPME και την EUROCOMMERCE, έχει συνυπογράψει το κοινό μήνυμα για λογαριασμό της Ελλάδας, ενώ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει την ανάγκη για “βιώσιμη ανάπτυξη με απασχόληση” στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, η ΕΣΕΕ, θεωρεί υποχρέωσή της να διαβιβάσει το αρχικό αγγλικό κείμενο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, ενόψει της διαδικασίας ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης του 3ου μνημονιακού προγράμματος για την Ελλάδα και ζητάει να γίνει σεβαστό, αναφορικά με τις εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου απαιτήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, οι Ευρωπαίοι εργοδότες πιστεύουν ακράδαντα στην ΕΕ και το κεντρικό κομμάτι της ενιαίας αγοράς, η οποία παρέχει ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και να συμβάλουν έτσι στην κοινωνική πρόοδο στην Ευρώπη. Στον τομέα των κοινωνικών υποθέσεων, η Συνθήκη της ΕΕ καθιστά σαφές ότι οι δράσεις της ΕΕ μπορούν μόνο να συμπληρώνουν τα κράτη μέλη στην ευθύνη τους να διαμορφώνουν την κοινωνική πολιτική, να ρυθμίζουν τις αγορές εργασίας να σχεδιάζουν και να διαχειρίζονται εθνικά κοινωνικά συστήματα και ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων θα πρέπει να σέβεται αυτή την κατανομή ευθυνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης