Επιστροφή φόρου πήρε το Facebook για το 2012

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013, 16:02
Επιστροφή φόρου πήρε το Facebook για το 2012
Όπως όλα δείχνουν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το Facebook, θα αποφύγει τη φορολογία για το περασμένο έτος, πετυχαίνοντας μάλιστα επιστροφή φόρου.

Το Facebook είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες του ίντερνετ και μέσα στο 2012 κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Η υπηρεσία Citizens of Tax Justice, που ερευνά για φορολογικές απάτες, δημοσίευσε μία έκθεση για το πώς το Facebook κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, καθώς το εκτελεστικό απόθεμα εκπίπτει από τη φορολογία, το Facebook εξέδωσε πολλά από αυτά στους υπαλλήλους του. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεπεράσουν τους φόρους που οφείλονταν από το κοινωνικό δίκτυο προς την ομοσπονδιακή αλλά και την πολιτειακή κυβέρνηση.

Έτσι η κυβέρνηση, κατέληξε να χρειάζεται να πληρώσει στο Facebook επιστροφή φόρου που αγγίζει τα 429 εκατομμύρια δολάρια!

Επιπλέον η εταιρεία, κατάφερε να μεταφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 2,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία και στο μέλλον, προσβλέποντας σε πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις κατά τα προσεχή έτη.

Φυσικά, το Facebook δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να πληρώσει όσο το δυνατό μικρότερο φόρο στο κράτος.

Εταιρείες όπως η Microsoft, η Apple και η Google είναι όλες κάτω από έντονη πίεση να πληρώσουν τα χρήματα που έχουν αποφύγει, ειδικά στην Ευρώπη, όπου οι φορολογικοί παράδεισοι χρησιμοποιούνται εκτενώς για να αποφύγουν τη φορολογία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013, 16:10