Η γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland σε σημερινό της άρθρο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες κρατούν μία επιφυλακτική στάση στην παρουσία Γερμανών εφοριακών στην πατρίδα τους» και προσθέτει: «Η Γερμανία προσφέρει μήνες τώρα δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Το γερμανικό οικονομικό διοικητικό σύστημα είναι παροιμιώδες.

Πάνω από 11.000 άνδρες και γυναίκες εργάζονται σε γερμανικές εφορίες και διευθύνσεις του υπουργείου οικονομικών, σε τελωνεία, κεντρικά τελωνεία και σε υπηρεσίες δίωξης τελωνειακών εγκλημάτων. Ελέγχουν φορολογικές δηλώσεις, βεβαιώνουν φόρους και εισπράττουν κάθε χρόνο εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Οι Έλληνες θα έπρεπε να υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες τους προσοδοφόρους εφοριακούς υπαλλήλους, που η Γερμανία μήνες τώρα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να στείλει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, που δημοσιεύονται στο άρθρο της εφημερίδας, «περίπου 160 εθελοντές έχουν εκδηλώσει μέχρι τώρα ενδιαφέρον, να βοηθήσουν στην Αθήνα και αλλού στην Ελλάδα για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης και για την είσπραξη των φόρων και εισφορών».

Ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός οικονομικών του κρατιδίου της Έσσης Τόμας Σέφερ δηλώνει με τη σειρά του: «Ακόμα και συνταξιούχοι δεν μπορούν να απαλλαγούν από το παλιό πάθος για τη δουλειά τους και πρότεινα να παράσχουν την τεχνογνωσία τους. Οι Έλληνες όμως δεν ενδιαφέρονται. Απλούστατα δεν απαντούν στις προτάσεις».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης