Ο κύβος ερρίφθη. Μετά την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, σειρά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τα κρατικά ταμεία πήρε ο Αστέρας Βουλιαγμένης.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με διαρροές του ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμεί ακόμη ο καθορισμός επιμέρους νομοτεχνικών ζητημάτων που αφορούν στο σχέδιο ανάπτυξης της πωληθείσας έκθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πώληση του Αστέρα καθυστέρησε αρκετούς μήνες λόγω προβλημάτων με το ΣτΕ​

Στα 400 εκατ. ευρώ το αντίτιμο για την παραχώρηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον -αραβικών συμφερόντων-προτιμητέο επενδυτή (Jermyn Street Real Estate). Από αυτό το ποσό, τα 300 εκατ. θα λάβει η Εθνική και τα 100 εκατ. ευρώ το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, παρατηρούνται ορισμένες διαφοροποιήσεις, καθώς υπάρχουν μεταξύ άλλων νέα χρονοδιαγράμματα για την υποβολή Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ενστάσεις του ΣτΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαγωνισμός… τριών ετών

Το πωλητήριο στην «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ε.» είχε μπει στις 16 Ιανουαρίου 2013, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Το ΣτΕ είχε ανάψει «κόκκινο» στην ανέγερση έως 100 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών​Με συνολική έκταση 304.429,17 τ.μ. και ευρισκόμενο σε προνομιακή θέση, συγκέντρωσε τάχιστα το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Τον Μάρτιο του 2013 υπήρξε η πρώτα παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στις 2 Μαΐου 2013 η διαδικασία παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου μπήκε στη δεύτερη φάση με τους επενδυτές που προκρίθηκαν. Στις 26 Νοεμβρίου 2013 έγινε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τέσσερα επενδυτικά σχήματα, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου υπήρξαν νέες βελτιωμένες προτάσεις ύστερα από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ.

Προτιμητέος επενδυτής ανακηρύχθηκε η Jermyn Street (13 Φεβρουαρίου 2014), ωστόσο η πώληση καθυστέρησε αρκετούς μήνες λόγω προβλήματος που προέκυψε με το ΕΣΧΑΔΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ είχε ανάψει «κόκκινο» στην ανέγερση έως 100 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών. Στο νέο σχέδιο που ολοκληρώνει την πώληση, προβλέπεται η ανέγερση 13 πολυτελών κτηρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης