Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες διαπιστώθηκε στο φόρουμ «Mediterranean Resort & Hotel Real Estate» (MRH), το οποίο πραγματοποιήθηκε -για πρώτη φορά- στην Αθήνα.

Πρόκειται για το σημαντικότερο φόρουμ στη Μεσόγειο, όσον αφορά τις επενδύσεις στον τουρισμό και τα ακίνητα, στο πλαίσιο του οποίου οριστικοποιούνται μεγάλες συμφωνίες.
Στο φόρουμ συμμετείχαν περίπου 400 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και επενδυτές από 35 διαφορετικές χώρες, με υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν το μισό τρισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Οργανισμός «Enterprise Greece» κατάφερε να φέρει τη διοργάνωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ως εκ τούτου συμμετείχε ως εθνικός υποστηρικτής με ειδικά διαμορφωμένο «booth», όπου παρουσιαζόταν η επενδυτική πρόταση της Ελλάδας στον τουρισμό και ειδικά, στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά θέρετρα.

Μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να συντονίσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 ενδιαφερόμενοι επενδυτές, εκπρόσωποι διεθνών αλυσίδων και κατασκευαστές.

Επιπλέον, διεξήχθησαν 55 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με στελέχη εταιρειών από την Ισπανία, την Γαλλία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα, στις οποίες στόχος ήταν η παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων αλλά και οι υπηρεσίες match-making μεταξύ ξένων και ελληνικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, εστίασε κυρίως στη διερεύνηση των επενδυτικών ευκαιριών στον κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων (luxury hotel segment) και των serviced apartments, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων για εξεύρεση τοπικών συνεργασιών.

Πηγή: naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης