Η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει εκ νέου, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, το βιβλίο προσφορών των τριετών και πενταετών ομολόγων, ύψους έως και 1,5 δις ευρώ, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή.

«Εξετάζεται επανάνοιγμα αυτών των εκδόσεων εντός των επόμενων εβδομάδων. Η πληρωμή θα είναι σε έντοκα αντί για μετρητά» αναφέρει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο η συγκεκριμένα πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να αυξήσει τη ρευστότητα των εκδόσεων των πενταετών ομολόγων του περασμένου Απριλίου και του τριετούς ομολόγου του Ιουλίου, αλλά και να δώσει στις ελληνικές τράπεζες έναν πιο ενεργό ρόλο στη δευτερογενή αγορά.

Το Reuters κάνει μνεία και στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, για πρώτη φορά από το 2010, φέτος, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου τον Απρίλιο και τη μεταγενέστερη έκδοση τον Ιούλιο.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, παρατηρείται βελτίωση στην ψυχολογία των επενδυτών, σε ό,τι αφορά στις προοπτικές της Ελλάδας, τους τελευταίους μήνες, με τις αποδόσεις των ομολόγων να καταγράφουν πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης