Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων, καθώς υπάρχουν χαμηλές προσδοκίες για λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων ενισχύονταν νωρίτερα κατά 9 μονάδες βάσης στο 6,44%, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων σημείωναν άνοδο κατά 7 μονάδες βάσης στο 5,88%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν πολλές προσδοκίες για τη Σύνοδο… και πρόοδος όσον αφορά στην αμοιβαιοποίηση του χρέους» σχολίασε trader. Όπως σημείωσε, ωστόσο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Γερμανία φαίνεται πως έκανε και πάλι πίσω.

Καθοριστική για τις αποφάσεις της Συνόδου κρίνεται, πάντως, η συνάντηση Ολάντ – Μέρκελ την Τετάρτη στο Παρίσι, στη διάρκεια της οποίας εκτιμάται ότι θα επιχειρηθεί μια προσέγγιση των απόψεων σε κορυφαία θέματα, όπως η τραπεζική ένωση και ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Εν τω μεταξύ, η απουσία του Έλληνα πρωθυπουργού από τη Σύνοδο για λόγους υγείας απομακρύνει το ενδεχόμενο προχωρημένης απόφασης για την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κώστας Αργυρόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης