Εξαίρεση από το «κούρεμα» των ομολόγων θα ισχύει για όσα φυσικά πρόσωπα έχουν τοποθετήσει αποταμιεύσεις σε αυτά έως 100.000 ευρώ (για κάθε άτομο ξεχωριστά).

Η εξαίρεση αυτή έρχεται μετά την αποδοχή από την τρόικα της σχετικής πρότασης, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το PSI βρίσκονται προς ολοκλήρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι από το PSI δεν θίγονται οι ιδιώτες οι οποίοι κατέθεσαν τις οικονομίες τους σε κρατικά ομόλογα που φθάνουν έως τα 100.000 ευρώ.

Αναφορικά με τους κοινούς λογαριασμούς το τμήμα που αναλογεί σε κάθε ιδιώτη θεωρείται ξεχωριστό και καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ.

Κατά τους επίσημους υπολογισμούς το ποσό που έχει τοποθετηθεί σε κρατικά χαρτιά από φυσικά πρόσωπα κυμαίνεται από 2 – 2,5 δισ. ευρώ.

Τι γίνεται με τα δώρα και τους μισθούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κόμματα έχουν ήδη ενημερωθεί ότι τα δώρα (13ος και 14ος μισθός) θα διατηρηθούν υπό προϋποθέσεις. Ειδικότερα, η τρόικα, ως αντάλλαγμα για τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού ζητά επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα 650 ευρώ, μειωμένος δηλαδή κατά 100 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης