Αύξηση κατά 50%, σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζει ο αριθμός των κρατήσεων με προορισμό την Αίγυπτο για την προσεχή τουριστική περίοδο «καλοκαίρι-φθινόπωρο-χειμώνας 2018», σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο μεγάλος διεθνής ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook.

Αυτό αναφέρει σε σχετικό του σημείωμα το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το γεγονός της ανάκαμψης του αιγυπτιακού τουρισμού αναμένεται, σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ότι θα ενισχυθεί και με την επανέναρξη των πτήσεων Μόσχας – Καΐρου, που οριστικά ξεκινούν στις 11 Απριλίου.

Όπως επισημαίνεται, ο ρωσικός εθνικός αερομεταφορέας Aeroflot ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου την επανέναρξη των πτήσεών του μεταξύ Μόσχας και Καΐρου από τις 11/4.

Οι πτήσεις της Aeroflot θα ανέρχονται σε αρχική φάση σε τρεις εβδομαδιαίως, ενώ στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου (12/6 έως 2/7), θα αυξηθούν σε μία πτήση ημερησίως, προκειμένου να καλυφθεί η αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η επανέναρξη των πτήσεων της Aeroflot πρόκειται να γίνει κατόπιν σχετικής διμερούς συμφωνίας που υπεγράφη στα μέσα Δεκεμβρίου 2017, καθώς και υπογραφής του σχετικού διατάγματος από το Ρώσο πρόεδρο Βλ. Πούτιν, στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, κατόπιν της εκπλήρωσης από την αιγυπτιακή πλευρά των προδιαγραφών ασφάλειας στις αερομεταφορές και στα αεροδρόμια που είχε θέσει η Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης