Μεγάλες εφορίες του Λεκανοπεδίου Αττικής επισκέπτεται από σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών της μεταβατικής κυβέρνησης, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να εισρεύσουν έσοδα στα κρατικά ταμεία. Ο Γιώργος Ζανιάς θα πραγματοποιήσει αρχικά επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ. μεγάλων επιχειρήσεων, όπου παρατηρείται σημαντική μείωση στην είσπραξη του Φ.Π.Α., ενώ το σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ. Ψυχικού.

Παράλληλα, την Τετάρτη θα υποδεχθεί στο γραφείο του τους προϊσταμένους των 10 μεγαλύτερων Δ.Ο.Υ. καθώς και των πέντε μεγαλύτερων Τελωνείων του Νομού Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εσόδων καθώς και για να ασκήσει πιέσεις για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση, έτσι ώστε να αυξηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, τα μηνύματα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι άκρως ανησυχητικά, με το «non paper» του Λουκά Παπαδήμου να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, καθώς κάνει λόγο για την ανάγκη άμεσης συγκέντρωσης χρημάτων, αφού τον επόμενο μήνα, με τις υπάρχουσες πάντα συνθήκες, τα ταμειακά διαθέσιμα θα είναι αρνητικά κατά ένα δισ. ευρώ. Η απόσυρση καταθέσεων, σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να προσπαθούν να βρουν τρόπους προκειμένου να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, οι καταθέσεις από το τέλος του 2009 έως τον Μάρτιο φέτος μειώθηκαν κατά 73,5%, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου έγιναν εκ νέου αναλήψεις, με 2 δισ. ευρώ να αποσύρονται από τράπεζες, εν μέσω του «θολού» πολιτικού σκηνικού στη χώρα και των απειλών Ευρωπαίων ηγετών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης