ΔΝΤ: Αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψή του για τoν ρυθμό ανάπτυξης του Μαρόκου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 18:00
ΔΝΤ: Αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψή του για τoν ρυθμό ανάπτυξης του Μαρόκου

Σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη του Βασιλείου του Μαρόκου για το 2021, εκτιμώντας την πλέον σε 5,7% έναντι του αρχικού 4,5%. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του ΔΝΤ, πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής - Βόρειας Αφρικής.

Παρά τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19 και τις ασύμμετρες επιπτώσεις της στις οικονομίες των χωρών, το Μαρόκο εξακολουθεί να προσελκύει ξένες επενδύσεις χάρη στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια και την υλοποίηση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, καθώς και χάρη στη σημαντική δυναμική των εμβασμάτων των Μαροκινών υπηκόων κατοίκων εξωτερικού, που αυξήθηκε κατά περίπου 46% στα τέλη Ιουλίου 2021.

Η χώρα κατάφερε, με αυτόν τον τρόπο και σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές, να προσαρμοστεί στην εξέλιξη της πανδημίας και στο τοπικό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με στόχο την προώθηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης ιδίως στον τομέα των πράσινων και ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και τη διασφάλιση της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο ενός συντονισμένου μοντέλου με σαφή στρατηγικό προσανατολισμό και σε πλήρη αρμονία με τον σχεδιασμό που ανακοίνωσε ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ'.

Σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ, το Ειδησεογραφικό πρακτορείο του Μαγκρέμπ (MAP) ανέφερε ότι τα στοιχεία του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν τα οικονομικά επιτεύγματα του Μαρόκου, στα οποία αναφέρθηκε ο Βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 19:42