Κόστος διαμονής και κόστος μετακίνησης δυσβάστακτα μεν για τα μεσαία και χαμηλά νοικοκυριά, όχι όμως και ικανά να αποτρέψουν την πασχαλινή απόδραση των Ελλήνων.

Τα μέτρα χαλάρωσης, σε συνδυασμό με δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας, έχουν εκτινάξει τις προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς, όπου η πληρότητα σε ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει ποσοστά ικανοποιητικά για τους επιχειρηματίες, μετά και την ανοδική πορεία τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και των τριημέρων της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία για προ-κρατήσεις και κόστος διαμονής μιας τετραμελούς οικογένειας για τρεις διανυκτερεύσεις από τη Μεγάλη Παρασκευή 22/4 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 25/4 έχει συγκεντρώσει το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates. Οι ζητούμενες τιμές τριήμερης διανυκτέρευσης για μια τετραμελή οικογένεια έχουν σχέση με τον προορισμό αλλά και τη διαθεσιμότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για λιγότερο δαπανηρές αποδράσεις πολλοί επιλέγουν κοντινούς προορισμούς που καταγράφουν πληρότητα έως και 100%, όπως τα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής.

Οι μισθώσεις, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουρισμού, έχουν κρατηθεί μέχρι στιγμής σε επίπεδα που μπορεί να αντέξει το βαλάντιο μιας μέσης οικογένειας. Σε περιοχές της Αττικής από 160 έως 470 ευρώ, για ένα τριήμερο στην ηπειρωτική Ελλάδα από 400 έως 500 ευρώ, ενώ στα νησιά του Αιγαίου, του Αργοσαρωνικού, των Κυκλάδων και των Σποράδων η ψαλίδα ανοίγει από 200 έως και 1.200 ευρώ. Πρέπει όμως να συνυπολογιστεί και το κόστος των ναύλων, που έχουν πάρει φωτιά.

Ενδεικτικά, Πειραιάς – Πάρος από τα 38,50 ευρώ το ατομικό εισιτήριο οικονομικής θέσης πήγε στα 42,50 ευρώ, το Πειραιάς – Μύκονος από τα 40 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 44 ευρώ, και το Πειραιάς – Σύρος από τα 35 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 38,50 ευρώ.

Το ατομικό εισιτήριο για Ραφήνα – Άνδρος σκαρφάλωσε στα 23 ευρώ οικονομική θέση από τα 20,50, ενώ για το ΙΧ από τα 45 ευρώ έφτασε στα 48 ευρώ.

Αυξημένα κατά 10% είναι τα ακτοπλοϊκά και για Κυκλάδες. Μια τετραμελής οικογένεια που ήθελε 176 ευρώ για να πάει στην Τήνο φέτος θα πληρώσει 200 ευρώ, ενώ για Πάρο 240 από 220 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης