Σε άμεση εφαρμογή τίθεται το σχέδιο της κυβέρνησης για καταπολέμηση των «μαύρων» εμβασμάτων προς το εξωτερικό, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη των ελεγκτικών μονάδων του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελεγκτικές Αρχές πιάνουν δουλειά από αύριο, οπότε αναμένεται να γίνει η αρχή, με 100 μεγάλες υποθέσειςΚατ’ εφαρμογήν του σχεδίου ενοποίησης όλων των καταλόγων της μεγάλης φοροδιαφυγής, αποφασίστηκε η ενοποίηση όλων των λιστών. Πρόκειται τη λίστα των εμβασμάτων προς το εξωτερικό, τη λίστα Λιχτενστάιν και τη λίστα μεγαλοκαταθετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 1.500 υποθέσεις που ερευνώνται στη λίστα των εμβασμάτων, οι 1.400 υπάρχουν και στις υπόλοιπες λίστες.

Σύμφωνα με την απόφαση του οικονομικού επιτελείου, στις περιπτώσεις που υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία των φορολογικών δηλώσεων με τις καταθέσεις θα υπάρχει επί τόπου δέσμευση των καταθέσεων σε συνεργασία με τους οικονομικούς εισαγγελείς, ενώ όπου δεν υπάρχουν καταθέσεις θα δεσμεύονται ακίνητα.

Μάλιστα, οι ελεγκτικές Αρχές πιάνουν δουλειά από αύριο, οπότε αναμένεται να γίνει η αρχή, με 100 μεγάλες υποθέσεις, ενώ ήδη σε 21 άλλες περιπτώσεις έχουν γίνει δεσμεύσεις καταθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Η νομιμότητα έχει τιμή, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, 08:20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης