Η γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι «δεν έχει κανένα νόημα να βασίζουμε τα πάντα στα ευρωομόλογα» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, μιλώντας σε ένα συνέδριο.

«Δεν έχει κανένα νόημα να βασίζουμε τα πάντα στα ευρωομόλογα ή σε μέσα που μοιάζουν αλληλέγγυα» και τα οποία το μόνο που θα κάνουν είναι «να επιδεινώσουν την κρίση», σημείωσε η Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρίση στην ευρωζώνη «δεν θα λυθεί με ένα θαυματουργό φάρμακο, αλλά με το κόστος μεγάλων κόπων» δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικών αλλαγών, συνέχισε η γερμανίδα καγκελάριος, που ζήτησε να «μην αρχίσουμε να ξοδεύουμε περισσότερα απ’ όσα κερδίζουμε».

Το Βερολίνο εκτιμά ότι η έκδοση ευρωομολόγων επιτρέποντας σε χώρες με οικονομικά προβλήματα να δανειστούν με χαμηλότερα επιτόκια, θα τις αποθαρρύνει από το να κάνουν προσπάθειες να επιβάλλουν δημοσιονομική πειθαρχία. Εξάλλου η χρηματοδότηση μέσω των ευρωομολόγων σημαίνει για τη Γερμανία ότι θα πληρώνει αυξημένα επιτόκια σε σχέση με τα τρέχοντα, τα οποία μειώνονται καθημερινά και είναι πλέον σχεδόν μηδενικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης