Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας, Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο παραλληλισμός που έκανε την Πέμπτη ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μεταξύ των οικονομικών πολιτικών της Ισπανίας και της Ελλάδας «δεν έχει κανένα νόημα», και επρόκειτο για δηλώσεις της προεκλογικής εκστρατείας.

«Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνουμε την Ισπανία με την Ελλάδα, ακόμη και αν μετά μπορούμε να επικρίνουμε τις πολιτικές που άσκησαν οι αντίστοιχες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις τους», δήλωσε ο υπουργός της νέας κυβέρνησης της δεξιάς στο Radio Nacional.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως ο Σαρκοζί ζήτησε από τους Γάλλους ψηφοφόρους να του προσφέρουν και πάλι την εμπιστοσύνη τους για τα επόμενα πέντε χρόνια, αν θέλουν να αποφύγουν τις φοβερές κρίσεις χρέους που αντιμετωπίζουν η Ισπανία και η Ελλάδα, που τις κυβερνούσαν μέχρι πρόσφατα σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

Αυτός είναι σαφώς ένας «τρόπος παρουσίασης των πραγμάτων καθαρά προεκλογικός», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός, τονίζοντας ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ισπανία είναι εντελώς διαφορετική».

Το ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) από την πλευρά του, ζήτησε από την συντηρητική κυβέρνηση να αποστασιοποιηθεί σθεναρά από τις δηλώσεις του κ. Σαρκοζί. «Είναι απολύτως απαραίτητο ο επικεφαλής της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την Ισπανία, να υπερασπιστεί τους Ισπανούς […] και να εκφράσει την αποδοκιμασία του για την κομματική χρήση από τη γαλλική δεξιά αυτού που συμβαίνει στη χώρα μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του PSOE στο Κοινοβούλιο Σοράγια Ροντρίγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης