Δεν θα δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Ε9 της περιόδου 2011-2013, αρχικών ή τροποποιητικών, που λήγει στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στελέχη της ΓΓΔΕ οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, καθώς η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν θα εργασθούν αρκετές από τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι το τέλος του χρόνου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ταλαιπωρία υφίστανται όσοι έχουν μείωση φόρου μεγαλύτερη από 300 ευρώ, καθώς θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά στην εφορία, προκειμένου να εξηγήσουν τους λογούς για τους οποίους τη δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις:

– Η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, για το έτος 2010, επιβαρύνεται με αυτοτελές πρόστιμο 120 ευρώ, το οποίο κατόπιν συμβιβασμού με τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ, μπορεί να μειωθεί στα 40 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, για τα έτη 2011, 2012 και 2013, δεν συνεπάγεται την επιβολή αυτοτελούς προστίμου, εφόσον το αποτέλεσμα της δήλωσης είναι χρεωστικό ή μηδενικό.

– Η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 για το έτος 2014 δεν επισύρει κανένα πρόστιμο και κανένα πρόσθετο φόρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης