Ορατός είναι ο κίνδυνος να καταρρεύσει η λειτουργία των καταστημάτων «Μαρινόπουλος», με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενες πλευρές να έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με σκοπό να βρεθεί άμεσα λύση.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του «Μαρινόπουλου», της «Σκλαβενίτης» και των τραπεζών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ένα πιθανό deal διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Σκλαβενίτης» έχει ξεκινήσει το due diligence (οικονομικό, νομικό και φορολογικό έλεγχο) για τον «Μαρινόπουλο». Κατά τις πληροφορίες, τη διαδικασία έχει αναλάβει η Price Waterhouse Coopers.

Η εικόνα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητική, καθώς -σύμφωνα με το Euro2day- οι λογιστικές καταστάσεις του «Μαρινόπουλου» για την τριετία 2012 – 2014 εμφανίζουν έντονα και συνεχιζόμενα αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα, μεγάλες καθαρές ζημιές, ασυμμάζευτες ταμειακές ροές, με τους ορκωτούς λογιστές (διαφορετικοί κάθε χρονιά) να προχωρούν σε σειρά παρατηρήσεων.

Όσο περίπλοκη κι αν είναι η κατάσταση ωστόσο, όλες οι πλευρές φαίνεται να κατανοούν ότι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ μικρό -πολύ μικρότερο από την προθεσμία του Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει η κύρια συζήτηση στο Πρωτοδικείο για την αίτηση του «Μαρινόπουλου» να υπαχθεί στο άρθρο 99.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι τοποθετούν το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες και αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η λειτουργία των καταστημάτων, τόσο σε ό,τι αφορά στις προμήθειες όσο και στην προσέλευση πελατών.

Ακόμη ένας πιεστικός λόγος είναι η έλλειψη προστασίας της εταιρείας σε ό,τι αφορά στα μισθωμένα ακίνητα στα οποία στεγάζονται τα σούπερ μάρκετ. Ήδη γίνονται επαφές με ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ληξιπρόθεσμα μισθώματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η «ανοχή» τους για ένα διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση, εφόσον βρεθεί για τη «Μαρινόπουλος», αναμένεται μόνο από την πλευρά της «Σκλαβενίτης», καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι αποτελεί τον μοναδικό συνομιλητή στην υπόθεση, παρά τις διαρροές για ενδιαφέρον από ξένα funds.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης