Στάση αναμονής φαίνεται να τηρεί ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara, αναφορικά με τη διεθνή ομοβροντία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του αργά το βράδυ της Δευτέρας στο βρετανικό κανάλι Channel4, οι συζητήσεις για μια τέτοια πιθανότητα είναι πρόωρες, για να προσθέσει ότι «υπάρχει ακόμα η προοπτική μιας νέας διακυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία να επιθυμεί συνεργασία με την Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει την κρίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dallara ανέφερε ότι ανήκει σε αυτούς που δεν πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι αυτονόητη. «Εκτιμώ ότι το κόστος στην Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρη την οικονομία, είναι αρκετό για να πείσει τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολιτικούς να κάνουν μια παύση πριν πατήσουν τη σκανδάλη για έξοδο της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του IIF, η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι αρκετά πιθανό να είναι άτακτη και θα αποτελέσει απειλή για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία. Όπως τονίζει, αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει στο τέλος να επικρατήσει η λογική.

Επιπλέον, ο Dallara επισημαίνει ότι πρόκειται για μια καλή ευκαιρία για την ηγεσία της Ευρωζώνης να κάνει ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθεί εάν η προσέγγισή της στο ελληνικό ζήτημα και γενικότερα στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρειάζεται αναθεώρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης