Οι κατευθυντήριες γραμμές του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού σχεδιασμού της Τράπεζας Αττικής, οι οποίες θα αποτελέσουν τον άξονα σύνταξης του σχεδίου αναδιάρθρωσης, συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη σημερινή (14/10/2016) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank.

Οι σημερινές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ουσιαστικά θέτουν τις βάσεις πλήρους αναδιάρθρωσης της Attica Bank, με οδηγό το προς σύνταξη σχέδιο, το οποίο θα υποβληθεί σύντομα προς αξιολόγηση στις εποπτικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυριότεροι στόχοι του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού της Τράπεζας συνοψίζονται στις ακόλουθες πέντε βασικές παραμέτρους:

1. Διατήρηση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας σε επίπεδα που να ξεπερνούν κατά πολύ τα τρέχοντα ισχύοντα όρια.
2. Βελτίωση της ποιότητας Ενεργητικού,με αύξηση της αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
3. Ενίσχυση των προοπτικών κερδοφορίας της Τράπεζας μέσω:
α. Συγκράτησης του λειτουργικού κόστους. Προς την κατεύθυνση αυτή η Τράπεζα έχει ήδη προβεί σε αλλαγή του Οργανογράμματός της, ενώ έως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
β. Αναβάθμισης της τιμολογιακής πολιτικής και ενίσχυσης των διαδικασιών παρακολούθησης των κινδύνων.
γ. Αναμόρφωσης της δομής του Ομίλου και του δικτύου της.

4. Διεύρυνση των διαθέσιμων πηγών ρευστότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

5. Επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας, ως υπόβαθρου της αναδιάρθρωσης και καίριου παράγοντα για την ανάπτυξη της Τράπεζας.

Στόχος του επιχειρηματικού σχεδιασμού αλλά και των ενεργειών αναδιοργάνωσης της Τράπεζας είναι η μεγιστοποίηση της αξίας-περιουσίας των μετόχων, η παροχή υψηλής ποιότητας τραπεζικών εργασιών και η σταδιακή επέκταση της εμπιστοσύνης και καθιέρωση της εταιρικής της επωνυμίας στη συνείδηση του κοινού.

Αλλά πρωτεύοντα στόχο αποτελεί επίσης η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η βέλτιστη αξιοποίηση των πάσης φύσεως αναπτυξιακών προγραμμάτων και κινήτρων, προς όφελος των πελατών της και της ανάπτυξης της οικονομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης