Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς της εταιρείας «SOCAR» για τον ΔΕΣΦΑ. Η προσφορά της «SOCAR» εξετάζεται στις λεπτομέρειες και παραδοχές της, από τους Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.), καθώς και από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛ.ΠΕ. να ληφθούν αποφάσεις.

Στις 09:30, το πρωί, ξεκίνησε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία του ανεξάρτητου αποτιμητή και των συμβούλων του διαγωνισμού, προκειμένου να ανοίξει την προσφορά της της Socar για τον ΔΕΣΦΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη εταρεία του Αζερμπαϊτζάν εποτελεί τη μοναδική διεκδικήτρια για τη ΔΕΣΦΑ, ενώ η κίνησή της συνδυάζεται με την ελληνικού ενδιαφέροντος επικείμενη απόφαση για τον αγωγό TAP.

Αν η προσφορά της Socar είναι πάνω από το ποσό που έχει ορίσει ως εύλογο ο αποτιμητής για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, τότε το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί και να την εγκρίνει αμέσως. Αν υπολείπεται ελαφρώς, προφανώς και το Ταμείο, κατά το μοντέλο που ακολουθεί σε όλους τους διαγωνισμούς, θα καλέσει τους Αζέρους να τη βελτιώσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική προ μηνών προσφορά των Αζέρων ήταν της τάξης των 460 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ωστόσο ότι η δεσμευτική τους προσφορά, αυτή που κατέθεσαν την Δευτέρα, θα είναι κάπως υψηλότερη. Είναι προφανές ότι αν κλείσει θετικά το θέμα ΔΕΣΦΑ, βελτιώνεται κάπως και η αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης