Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΕΗ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power Αντόνιο Καμισέκρα (Antonio Cammisecra), ο οποίος εκτιμά επίσης ότι ο στόχος -που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης- για αύξηση του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή στο 35 % έως το 2030 είναι επιτεύξιμος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του συμπλέγματος των αιολικών πάρκων της Enel Green Power στον Καφηρέα, ο κ. Καμισέκρα ανέφερε ότι επί της αρχής η εταιρεία είναι υπέρ των συνεργασιών, ωστόσο δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή συγκεκριμένα σχέδια της ΔΕΗ ώστε να ληφθούν αποφάσεις. «Όταν ανακοινωθούν τα σχέδια, θα τα αναλύσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι βρίσκονται υπό εξέταση και άλλα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα, ενώ σχολιάζοντας το καθεστώς αδειοδότησης των ΑΠΕ στη χώρα μας είπε πως οι διαδικασίες είναι αργές, αλλά δεν είναι οι πιο αργές στον κόσμο.

Το σύμπλεγμα των αιολικών πάρκων στον Καφηρέα που εγκαινιάστηκε την Τρίτη από τον πρωθυπουργό είναι το μεγαλύτερο στη χώρα με συνολική ισχύ 154,1 μεγαβάτ και 67 ανεμογεννήτριες. Η επένδυση μαζί με το κόστος των γραμμών μεταφοράς έφθασε τα 300 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε χθες για απλούστευση της αδειοδοτικής διαδικασίας για τις ΑΠΕ, καθώς και για νέο χωροταξικό πλαίσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι υφιστάμενες αγκυλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης