Ένα βήμα πιο κοντά στη σωτηρία του βρίσκεται ο τουριστικός όμιλος Thomas Cook, ο οποίος εξασφάλισε αναχρηματοδότηση ύψους 1,4 δισ. στερλινών (περί τα 2,3 δισ. δολ.), η οποία του προσφέρει περιθώριο επιπλέον τριών ετών, προκειμένου να κατορθώσει να αποπληρώσει τα χρέη του.
 
Όπως τονίζει ο όμιλος στην ανακοίνωσή του, με την αναχρηματοδότηση κέρδισε «περισσότερη ευελιξία και περισσότερη σταθερότητα, λόγω καλύτερης ρευστότητας». Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης ήταν η μετοχή του ομίλου να εμφανίσει άνοδο 11%. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η μετοχή της εταιρείας είχε υποχωρήσει κατά 80%, εξαιτίας των φόβων για πιθανή κατάρρευσή της.

«Η νέα αναχρηματοδότηση επιβεβαιώνει ότι οι πιστωτές μας έχουν εμπιστοσύνη στην Thomas Cook και είμαστε απόλυτα ευτυχείς που αυτή την εμπιστοσύνη τη δείχνουν έμπρακτα. Εξακολουθούμε να ακολουθούμε καλή πορεία και να ενισχύουμε την οικονομική ευρωστία του ομίλου. Παράλληλα, το πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων και μονάδων προχωρεί πολύ καλά» υποστήριξε ο Σαμ Βέιχαγκεν, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «πακέτο» αναχρηματοδότησης που «έκλεισε» η εταιρεία περιλαμβάνει 850 εκατ. στερλίνες (1,4 δισ. δολ.) από νέο δάνειο και πρόσθετα κεφάλαια 200 εκατ. στερλινών (323 εκατ. δολ.) από προηγούμενο δάνειο που είχε λάβει τον Νοέμβριο. Το επιτόκιο το οποίο θα πληρώσει η εταιρεία διαμορφώνεται στο 3,5%. Επιπρόσθετα, ο όμιλος ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες» συζητήσεις για την πώληση μη κερδοφόρων μονάδων σε Καναδά, Γαλλία και Ρωσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης