Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι θα διευθύνει σήμερα μια «συνάντηση υψηλού επιπέδου» με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, «ώστε να διευκολυνθεί μια λύση για την Κύπρο», όπως επιβεβαίωσε ένας από τους εκπροσώπους του.

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε διευκρινίσεις για τα υπόλοιπα ονόματα θα συμμετάσχουν στη συνάντηση ούτε για την ώρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευρωπαϊκή πηγή έκανε γνωστό ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 (τοπική ώρα, 14.30 ώρα Ελλάδας). Θα συμμετάσχει σ’ αυτήν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης πρόκειται επίσης να έχει συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο. H συνεδρίασή τους πρόκειται να αρχίσει στις 18.00 (τοπική ώρα, 19.00 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λαγκάρντ και ο Ντράγκι θα συμμετάσχουν επίσης στη νέα σύνοδο του Eurogroup.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί των κομμάτων θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο και διαβούλευση με τον Κύπριο πρόεδρο.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης