«Στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση και αναμένοντας στο σημερινό EuroWorking Group θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας, προχωράμε στην απόδοση των αναδρομικών και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες» δήλωσε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Σχολιάζοντας τις θέσεις που εξέφρασε χθες στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Αμανατίδης τις χαρακτήρισε «αντιφατικές και στην κατεύθυνση ικανοποίησης της ακροδεξιάς συνιστώσας της ΝΔ», ενώ ερωτηθείς για το κοινό ανακοινωθέν του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου απάντησε πως «δεν χάνει κανείς από αυτό, αντίθετα κερδίζει το σύνολο της κοινωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα υποστήριξε ότι «οι οργανικές θέσεις θα είναι ίδιες όπως και οι μισθοί και τα ασφαλιστικά δικαιώματα θα είναι τα ίδια για τους κληρικούς. Είναι μία πρόταση και θα συζητηθεί». Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι «σκόπιμα ορισμένοι θέλουν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους κληρικούς με την Πολιτεία» και συνέχισε λέγοντας ότι «οι όποιες ανησυχίες θα διευθετηθούν και από την Ιεραρχία και από την Πολιτεία».

Τέλος, σχετικά με τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για το άνοιγμα λογαριασμών πρώην υπουργών και πρωθυπουργών, ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι «αυτό δείχνει τη νοοτροπία που υπήρχε στο πολιτικό σύστημα που θεωρούσε την εξουσία ιδιοκτησία του». Προσέθεσε, δε, πως «είναι η ώρα για να αλλάξει σελίδα η χώρα μέσα από ευρύτερες συναινέσεις για να γίνει η συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει και το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης